top of page

Klímaberendezések karbantartása

Ne várja meg az utolsó pillanatot, a karbantartás megléte minden légkondicionáló esetén szükséges!

Az év végi hajrának vége és az ünnepi pillanatok is elmúltak. Ilyenkor az emberek csendesebb üzemmódban élnek. Kevesen gondolnak még arra, hogy berobban a tavasz és a légkondicionáló bekapcsolásakor milyen zűrökkel találhatják szembe magukat!

A légkondicionáló karbantartása éppoly fontos, mint bármely háztartási gépé, főleg akkor, ha a légkondicionáló fűtésre is használatos. A légkondicionálók energiahatékonysága a karbantartások elvégzésével tartható meg.


Figyelemmel kell lenni ugyanakkor arra is, hogy a gyártói garancia feltétele .az előírt éves karbantartások megléte. Ezek igazolása szükséges minden garanciális meghibásodásjavítása esetén. Itt pedig nem mindegy, ha arról van szó mennyibe kerül egy alkatrész vagy a javítás maga.

Fontos, hogy gondoskodjon a légkondicionálója karbantartásáról

Mi történik a légkondicionáló karbantartásakor? Alább néhány részlet nem kifejezetten termékspecifikus megközelítéssel, hiszen egy Altherma hőszivattyú vagy egy multi Samsung készülék is más-más karbantartást igényel, mint egy split berendezés.

  • Légszűrők ellenőrzése: ha a szűrő szennyezett azt megtisztítjuk speciális kezelőanyaggal vagy kicseréljük. Az AC egység légszűrője külön tisztítási folyamatot igényel, hiszen annak elszennyeződése nem csak az otthonában korlátozza a légáramlást, hanem az AC működését is nehezebbé teszi, ami felesleges kopást és könnyezést okoz a berendezésben, valamint növeli az energiaköltségeket. Városi környezetben a szűrők tisztíttatása kritikusabb a szállópor jelenléte miatt.

  • Berendezés tisztítása: a karbantartás alkalmával a berendezés egyes alkatrészeit megtisztítjuk, hogy a szennyezés ne korlátozza a készülék hatékonyságát. Fontos az AC és a csövek körüli por és szennyezés eltávolítása, elektromos egységek csatlakozásainak ellenőrzése

  • A kültéri és beltéri egységek tisztítása is nélkülözhetetlen.

Az éves karbantartás ütemezése

Az éves karbantartási ellenőrzés ütemezése nagyon fontos. Ideális esetben a hűtési szezon kezdete előtt ajánlott, annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban működjen készüléke és megóvja saját és családja vagy alkalmazottai egészségét. A Com-Klíma Kft. biztosítja, hogy az általa karbantartott készülékek a leghatékonyabban működjenek a készülék teljes élethosszáig.

2040 BUDAÖRS GYÁR UTCA 2.

+3623880732

SZERVIZ@COMKLIMA.HU


Kiemelt post
Legújabb bejegyzés
Archív
Keresések
Még nincsenek címkék.
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
bottom of page