top of page

A hőszivattyúról a Com-Klímától



A levegő-víz hőszivattyúk kedveltek kislakások, társasházak és új építésű családi házak fűtési és hűtési igényeinek kielégítésére. A Com-Klíma Kft.-nél évek óta foglalkozunk a technológia alkalmazásával, lakások és családi házak energiahatékony fűtésének és használati melegvíz előállításának megoldására.


Elmondhatom, nagyjából van műszaki érzékem és érdeklődöm az innovatív termékek és az újdonságok iránt, de nem vagyok szakember. Komolyan foglalkoztatnak a költséghatékony és környezetbarát megoldások, erre utal, hogy hibrid autóm van és fontolgatom a tovább lépést egy elektromos járgány beszerzése felé…

Hogy jön mindez a hőszivattyú technológiához? Az alábbi termékleírás azokhoz szól, akik hasonlóan hozzám szeretnék megismerni a hőszivattyú működését, úgy ahogy hétköznapi szavakkal és kisebb műszaki ismeretekkel tehető az.

Ha az autóról a lakásunkra vagy a házunkra ugrunk, ebben a témában a leg-pénztárcába vágóbb költségtényező a fűtés -és ha már itt tartunk- a hűtés költsége (egy korszerű otthon alap komfortjához tartozik a légkondicionálás is).

Ha pedig ragaszkodunk továbbra is a fenti hasonlathoz, akkor azt mindenki tudja már, hogy az autók terén a robbanómotor és leginkább a dízel üzemanyaggal működő autó rövid időn belül megszűnik, vannak országok, ahol már 2020-tól kitiltják a dízel személygépkocsikat a nagyvárosokból. Az elektromos autó nem luxus kategória. A lakások fűtését illetően pedig a fosszilis és ezen belül a földgáz használata válik kérdésessé a jövőt illetően. Ki ne tapasztalná saját bőrén, hallaná a riasztásokat a városi légszennyezésről amit a lakossági fűtés okoz a felhasznált fosszilis tüzelőanyagok okán. Sok városban a szellőztetés felér egy komolyabb megbetegedés kockázatával a fűtési szezonban. De milyen technika jelent meg, ami helyettesíteni tudja a földgáz felhasználást? Itt kell beszélni a legkézenfekvőbb megoldásról a levegő-víz hőszivattyúról. Ez a technológia itt van, tapasztalattal rendelkezünk róla nem csak a jövőt illetően említendő modern technológia.

Hogyan működik a Levegő-víz hőszivattyú?

Partnereink és megrendelőink újra a levegő-víz hőszivattyút választják újabb építés esetén, sokan keresik meg cégünket olyanok, akiknek barátok és ismerősök ajánlották a hőszivattyú rendszert saját tapasztalatok nyomán. Számunkra a szakértelmen túl a vevői elégedettség a legfontosabb, örömmel tapasztaljuk, hogy megrendelőink és építő partnereink szívesen ajánlják cégünket.


Tapasztalt csapatunk biztosítja az összes szükséges információt, hogy tájékozott döntést hozzanak, amely megfelel a költségvetésüknek és az építési követelményeknek. Ügyféleink azonnal látják a levegő-víz hőszivattyú tagadhatatlan előnyeit, a kényelmet, a megfizethetőséget, a hatékonyságot és a költségmegtakarítást.

A hőszivattyú működése többé nem marad titokzatos az építtetők számára

A hidegforrástól a hideg belsejébe való "hő" átvitelének koncepciója első pillantásra nem mindenki számára intuitív. De ebben semmi titokzatos nincs.

A hőszivattyú ugyanazon az elven alapul, mint a hűtőszekrény, csak fordított irányban. A hagyományos gázfűtés rugalmas és költséghatékony alternatívája a hőszivattyú. Ebben a fordított működésű „hűtőgépben” a meleg tartályból a hideg felé áramlik a hő, miközben a gép a hőenergia különbséget mechanikai munkává alakítja. Hasonlóképpen a hőszivattyú mechanikai munka bevitelét igényli ahhoz, hogy hőt áramoltasson hidegebbről melegebb helyre.

A hőszivattyú a szokás szerint hűtőközegnek nevezett közeg elpárolgása és lekondenzálása nyomán fellépő termodinamikai változásokat hasznosítja. A gőz állapotú közeget egy kompresszor összesűríti és keringteti a rendszerben, ennek folyamán felmelegszik a közeg, mely ezután egy kondenzátornak hívott hőcserélőben lehűl és lecsapódik. A kondenzátor hőjét átadja a fűtendő helyiségnek, majd a folyékony halmazállapotú, mérsékelt hőmérsékletű csapadék nyomáscsökkentő berendezésen áramlik át, mely fojtószelep, kapilláris, esetleg hőhasznosító szerkezet, például turbina lehet. A nyomáscsökkentő berendezésen átáramló nagyrészt folyékony közeg egy másik hőcserélőbe, az elpárologtatóba jut, ahol a hűtőközeg elpárolog, miközben hőt vesz fel a környezetből. Ezután a hűtőközeg visszajut a kompresszorba és a folyamat ismétlődik. Megjegyzendő, hogy a közeget a hőszivattyúknál is általában hűtőközegnek nevezik, noha a helyesebb elnevezés inkább fűtőközeg lenne, de a szokás onnan származik, hogy a hűtőgépek és a hőszivattyúk közege megegyezik, és a korábban csak hűtőgépekkel foglalkozó szakemberek kezdtek először hőszivattyúkkal is foglalkozni.

Mivel a hőszivattyú bizonyos mennyiségű munkát fektet be a hő szállításához, a hűtőközeg meleg oldalon mérhető energiája a befektetett mechanikai munkával nagyobb, mint a hideg oldalon mérhető. Ez hűtőgépnél fordítva igaz: a közeg hőenergiája itt a hideg oldalon a termelt mechanikai munkával kisebb, mint a meleg oldalon.

Itt a Com-Klímánál büszkék vagyunk arra, hogy elismert hírnévnek örvendünk a hűtési-fűtési és szellőztetési rendszerek területén. Tapasztalt értékesítési és projektvezetői csapatunkkal, megfelelő szervizhátterünkkel és képzett szakemberállománnyal állunk a megrendelőink rendelkezésére az értékesítés-telepítés szakaszát követően a szerviz és az éves karbantartások folyamán is.

A Daikin Európa első számú hőszivattyúja a Com-Klímától

A Com-Klíma Kft. mint a Daikin Home Comfort Expert partnere, a Daikin hőszivattyúinak elismert forgalmazója és telepítője.

A Daikinnak több mint 450 000 levegő-víz hőszivattyúja van Európában. Berendezései széles körben ismertek a nagy energiahatékonyságú fűtési, hűtési, szellőztetési berendezések piacán. A Daikin első az innovatív megoldások alkalmazásában a kereskedelmi, lakossági és ipari készülékek tekintetében Európában és Magyarországon.

A Daikin levegő-víz hőszivattyúi inverteres kompresszorral rendelkeznek, aminek köszönhetően kevesebb mozgó alkatrészekkel és nagyobb megbízhatósággal működnek.

A Daikin több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a levegőforrás hőszivattyús rendszerek gyártásában.


A levegő-víz hőszivattyú-rendszer négy fő elemből áll, amelyek lehetővé teszik a hűtőközegnek a folyadéktól a gázig történő átjutását:

  • kompresszor,

  • kondenzátor,

  • expanziós szelep,

  • hőcserélő.

Sok funkció és előnyök

  • Energiahatékony

  • Akár 70% költségmegtakarítás a gáz üzemű kazánrendszerhez képest

  • Könnyen kezelhető

  • 3 év garancia

  • Környezetbarát

  • Családbarát

  • Komfortos környezetet biztosit akár -20 ° C külső környezeti hőmérséklet esetén is

  • Könnyen kombinálható a napenergiával

  • Új építés és felújítás vagy meglévő rendszer esetén is alkalmazható

Tökéletes az új lakások és felújítási projektek számára

A Daikin sokoldalú fűtési kínálata megfelelő megoldást kínál lakásfelújítás vagy új építésű lakás, családi ház esetén. Tapasztalatunk szerint ezek a hőszivattyúk hatékonyak és megbízhatók.

A Daikin levegő-víz hőszivattyú biztosítja a teljes háztartás fűtési és használati melegvíz-szolgáltatását.

Új építési projektek - Alacsony hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyú



A Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyús rendszer tökéletes fűtés és használati melegvíz-rendszer kialakításához. Elsősorban ajánlott padlófűtés vagy felületfűtés esetén, de tökéletes kombináció az alacsony hőmérsékletű radiátorokhoz.

Az integrált beltéri padlón álló vagy falra szerelhető egység ötvözi a fűtést a használati melegvíz szolgáltatással.

A kompakt egység kisméretű, mindazon által nagy kapacitású, a melegvíz szolgáltatást 180 literes vagy 260 literes tartályt biztosítja, ez a megoldás kiküszöböli a hosszú összekötő csöveket és 50% -kal kevesebb hőveszteséggel működik, mint egy szabványos tartály.



A padlófűtésre programozható üzembe helyezési funkció fokozatosan növeli a rendszer vízhőmérsékletét legfeljebb 72 órás időblokkokban, hogy lehetővé tegye a megfelelő esztrichszárítást.

Az intelligens kezelőrendszer több funkciót kínál (a tartály felmelegítése adott időben) és újra melegítés funkció (automatikusan újra melegít, ha a hőmérséklet a megadott minimum alá esik)

A Daikin Altherma hőszivattyú rendszer energiahatékony megoldás, pontosan az otthon melegítéséhez szükséges energiafelhasználással működik.

A Daikin Altherma kültéri egység kivonja a külső levegőből származó hőt, így a felhasználható hő 2/3-fenntartható, ingyenes forrásból származik. Az osztott rendszerek alkalmazása ajánlott a belső hely szűkössége esetén vagy abban az esetben amikor a kültéri és a beltéri egység közötti távolság nagy. Az osztott rendszer 4-8 kW és 11-16 kW teljesítményben kapható.

A Daikin levegő-víz hőszivattyú több, mint hatékony fűtés otthona számára. Teljes megoldást kínál a háztartási fűtés és melegvíz számára, ezen túl a hőszivattyú rendszer napkollektorokhoz csatlakoztatható, nagyobb hatékonyságot biztosítva.

Alacsony hőmérséklet - Monoblok rendszer

Ha a belső térben nincs megfelelő méretű hely, a Daikin monoblok levegő-víz hőszivattyú tökéletes megoldást kínál, mivel a kompresszort és a hidraulikus alkatrészeket egyetlen kültéri egységben egyesíti. Tartalmazza az összes összetevőt, amely fűtést és használati melegvizet szolgáltat. A monoblok egység kültérin kerül elhelyezésre, 6-8 kW és 11-16 kW méretekben kapható.



Magas hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyú

Régebbi vagy nehezebb hőelnyelő tulajdonságok esetén olyan rendszerre van szükség, amely megbízhatóan akár 80 ° C vízáramlási hőmérsékletet biztosít, anélkül, hogy a meglévő rendszert vagy a radiátorokat ki kellene cserélni. A Daikin Altherma magas hőmérsékletű rendszer tökéletesen helyettesítheti a hagyományos kazánt, és csatlakozhat a meglévő csövekhez. A Daikin Altherma magas hőmérsékletű rendszer ezért ideális fűtő- és melegvíz-megoldás meglévő rendszerek esetén.


A Daikin magas hőmérsékletű hőszivattyú-tartomány egyedülálló, hiszen a szokásos hőszivattyúknál jóval magasabb hőmérsékletű forró vizet biztosít. Kétfokozatú hőszivattyús rendszert alkalmaz, hogy a kimeneti víz hőmérsékletét 80 ° C-ra emelje. Ez a magas hőmérsékletű rendszer használható meglévő acél radiátorokkal együtt, amelyeket 70 ° C és 80 ° C közötti előremenő hőmérséklethez terveztek. A helytakarékos kialakítás moduláris konfigurációt biztosít a könnyű telepítéshez a legkisebb helyeken is. Opcionális napkollektoros csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek a készülékek. A külső egységből, fedett hidroboxból és forró vízhengerből álló rendszer kedvező energiafelhasználás mellett biztosítja otthona komfortját.


Daikin napkollektor

A Daikin Altherma fűtési rendszer kiegészíthető napkollektoros elemmel, mely segítségével melegvíz előállítása lehetséges. Ügyfeleinknek tetszik ez a termék, mert környezettudatos és energiahatékony megoldást kínál egy termékben. Ez a rendszer a későbbiek során is könnyen felszerelhető és csatlakoztatható a már használatban lévő Daikin Altherma készülékekhez. Igényét egyeztesse értékesítőinkkel, kérjen ajánlatot a készülékekről és a napkollektoros termékekről!

Szaktanács és helyszíni felmérés:

Com-Klíma Kft.

+36 30 515 3260

2040 Budaörs Gyár utca 2.


Kiemelt post
Legújabb bejegyzés
Archív
Keresések
Még nincsenek címkék.
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
bottom of page