top of page

Megkönnyíti a légkondicionáló az allergiások életét!

400 millió ember allergiás ma a világon

Becslések szerint 400 millió ember allergiás ma a világon, tehát az allergia „népbetegségnek” tekinthető.

Nemzetközi előrejelzések azt mutatják, hogy az allergiások száma rohamosan növekszik: A WHO (World Health Organization) szerint 2025-re a világ lakosainak 50%-a lesz allergiás. Arra a kérdésre, hogy pontosan hány allergiás beteg van ma Magyarországon, nem adható biztos válasz, de az allergiás betegek száma valószínűleg mára már a 2 millió főt is átlépte.

Az allergiák típusuk szerint szinte megszámlálhatatlanok, azon kívül különbség van a szezonális és az egész éve át tartó allergiák közt is. Magyarországon, a parlagfű, az egyik legrégibb allergén, a magyar lakosság körülbelül 50%-a érzékeny és ez az arány kimagaslóan magas a vizsgált európai államok között.


A száraz időjárás és a szmog magas szintje hozzájárulhat az allergiás megbetegedések növekedéséhez, több egyéb kockázati tényezőt nem figyelembe véve ez is nagy kocázatot jelent főleg a nagyvárosokban.

Azok az allergiások akik évről évre megszenvedik ezt a kellemetlen állapotot, mely orrfolyással, köhögéssel, égőszem érzettel és levertséggel jár, a gyógyszeres kezeléseken és egyéb terápiákon kívül könnyíteni tudnak a mindennapok jobb közérzetben való megéléséért. Ennek egyik fontos eszköze a légkondicionáló vagy légtisztító berendezések használata, munkahelyen de legfőképpen a lakásban, ahol élnek. Az egyik legfontosabb az allergiások számára, hogy legalább az éjszakai órákat pihenéssel tudják tölteni.


Most, hogy a nyár teljes erejével lecsapott ránk, sokan a légkondicionálóhoz fordulnak, hogy kellemes hő és páratartalom vegye birtokába környezetüket.

A klímaberendezések lehetővé teszik az allergiások megkönnyebbülését, mivel a szezonális allergéneket kizárják, a levegőt megszűrik miközben továbbra is kényelmes beltéri környezetet biztosítanak.

A Com-Klíma Kft. kínálatában megtalálhatók a Daikin és a Samsung innovatív klímaberendezései, melyek mind pollenszűrővel ellátottak és alkalmasak a párátlanításra. A legolcsóbb készülékek is, mint a Daikin (FTXB25C/RXB25C/2,5kW) is alkalmasak a pollenek kiszűrésére télen-nyáron egyaránt.


A csúcs kategória a légkezelés területén az olyan klímaberendezés alkalmazása, mely biztosítja a szellőztetést is úgy, hogy a levegő cseréjét a szűrőn keresztül biztosítja.. A Daikin Ururu Sarara (Daikin FTXZ25N/RXZ25N/2,5kW) a teljes klímaszabályozás párásítással/párátlanítással, levegő tisztítással és szellőztetéssel, a legjobb fűtési és hűtési hatékonysággal biztosítja. A készülék rendelkezik 3 zónás intelligens szemmel: más lesz a légszállítás mértéke ott, ahol emberek tartózkodnak és ott, ahol nincs senki. Az érzékelés 3 irányban működik: balra, előre és jobbra. Ha nem észleli senki jelenlétét, a készülék automatikusan energiatakarékos beállításra kapcsol. Ennél a készüléknél is elérhető az online szabályzó (opcionális): egy alkalmazás segítségével helyi hálózaton vagy interneten keresztül bárhonnan szabályozhatja a berendezést és követheti az energiafogyasztást. Az automatikusan tisztuló szűrővel nincs szükség a szűrők tisztítására. Szezonális hatékonysági értékei: a teljes sorozatnak A+++ hűtésben és fűtésben.

A Daikin Ururu Sarara készülék extra csendes működésével kiemelkedik a Daikin készülékek közt a Com-Klímánál.

Másik innovatív készülékcsalád a Samsungtól a Samsung Wind Free ™ készülékek (Samsung Wind Free ™ AR9500 2.5kW ), melyek a forradalmian új Wind Free ™ áramlatmentes hűtési módnak köszönhetően, a 21.000 mikrofuratokon keresztül porlasztják a légáramlatokat érezhetetlen fuvallattá.

A Silver Nano szűrő (Samsung klímák funkciója) eltávolítja a porrészecskék és vírusok 99,99%-át A nanométer méretű ezüstrészecskék érintkeznek a kórokozókkal és baktériumokkal, ami meggátolja azok levegőben történő keringését.


A tiszta pollenmentes levegő azonban más, a levegő szűrésére alkalmas készülékkel is biztosítható, a Daikin Légtisztítók különleges szűrő technológiával rendelkeznek. A Daikin Streamer Technológia kiszűri azokat a levegő részecskéket, amelyek akár súlyos egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

A Com-Klíma kínálatában mindkét Légtisztító készülék megvásárolható raktárkészletről, ingyenes kiszállítással vagy helyszíni átvétellel.

A fontos szellőztetés

Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a klímaberendezések valójában okozhatnak allergiás tüneteket, ha nem gondoskodnak róluk, és nem megfelelően használják őket.

Először is, az allergiásoknak meg kell érteniük, hogy a kültéri levegő teljes elszigetelése rossz lehet. Megfelelő szellőztetés nélkül az allergének, mint a pollen, a penész és a por beszorulhatnak az otthonukba. Ugyanakkor köztudott tény, hogy a nyitott ablak mellett a por és a pollenek könnyen eltelítik az életterünket, ami egy allergiás számára komoly kihívás.

Fontos elkerülni az allergéneknek való kitettséget, amennyire csak lehetséges, de ugyanolyan meg kell oldani a levegő frissen tartását. Ha légkondicionálónk nem rendelkezik szellőztető funkcióval, akkor a szellőztetésről gondoskodni kell. Egy-egy szellőztetés után a klíma működtetéséével már 1-2 órán belül a levegő újra szűrt, pollenmentessé válhat.

Szervizeltesse!


A másik nagyon fontos tény, hogy a megfelelő gondosság és szervizelés hiányában a klímaberendezések elpenészesedhetnek. A légcsatornákban a kondenzáció lehetővé teszi, hogy a penész megtelepedjen és elterjedjen az otthonában lévő levegőben. Ugyanaz a légkondicionáló, amely csökkenti a magas páratartalmat a beltéri egységében nedves lehet. Nagyon fontos feladat, hogy figyeljünk oda a készülékek rendszeres szervizelésére, ne csak a garanciális idő miatt, melynek gyártói feltétele az évenkénti szervizkarbantartás megléte.

Akik csak hűtésre használják készüléküket, azok évente egyszer, akik fűtésre is használják azok évente kétszer hívják ki kollégáinkat szervizelni készülékeiket.

Képzett szakembereink a kültéri egységek portalanításáról, lemosásáról és a beltéri egység baktérium és gombamentesítéséről is gondoskodnak megfelelő vegyi anyag segítségével. A városok szmogos, poros száraz levegőjében a kültéri egységek meghibásodása a megfelelő lemosás nélkül, illetve a csatlakozok ellenőrzésének hiányában hamarabb bekövetkezhetnek.

Allergia? Vegyük át az irányítást!

Kérjen személyes helyszíni felmérést kollégáinktól, mely ingyenes az Ön számára, vagy látogasson el bemutatótermünkbe, Budaörsön. kapcsolat

Ha allergiás tünetei felett át akarja venni az irányítást, nagyon fontos, hogy vegye kezébe a megfelelő légtisztító vagy klímaberendezés távirányítóját otthonában. Aludjon nyáron is nyugodtan, hogy pihenten nézhessen a nappalok elébe.

A klímaberendezés gondoskodik Önről és családjáról. Tartassa karban klímáját rendszeresen, ha allergiás van a családban gondoskodjon a rendszeres szellőztetésről, majd a zárt tér kialakításáról. Nyissa ki az ablakokat azokon napokon, amikor a pollenszám alacsony. Ezzel biztosítja a szellőzést, és megakadályozza az irritáló anyagok felhalmozódását a lakásban.

Használja a légkondicionálót takarékosan, ami nem csak a légkondicionáló minden lehetséges negatív hatását enyhíti, hanem kíméletes a környezet számára és csökkenti az energiaköltségeket.

Források:

Daikin.hu

Samsung.hu

Kiemelt post
Legújabb bejegyzés
Archív
Keresések
Még nincsenek címkék.
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
bottom of page