top of page

Milyen légkondicionáló legyen a baba szobájában?

Régi kérdést feszegetünk mikor a légkondicionáló használatának jó vagy nem jó voltát vizsgáljuk olyan lakások esetén, ahol kisbaba él.

„Azt a szobát, ahol a baba alszik este alaposan szellőztesd ki. Ha a szoba fekvése nyugati és erősen odasüt a nap a délutáni órákban, akkor érdemes besötétíteni, hogy ne melegedjen át túlságosan a szoba levegője. Legyen az ablakon szúnyogháló, hogy zavartalanul tudj szellőztetni este.” - olvasható egy életmód tanácsadó oldalon.

Valljuk be generációról generációra a kisbabás szülök közt visszatér a tanácstalanság ebben a kérdésben. Nem sokkal régebben mereven elutasították a légkondicionáló használatát, de ma már inkább az a kérdés, milyen légkondicionáló javasolt a baba szobájába.

Miben változott azóta a légkondicionálás és a környezetünk?

Akkor és most

Mindenképp meg kell említeni, hogy a klímaváltozás magával hozza az erős és tartós felmelegedést Magyarországon is, melynek során száraz, trópusi eredetű légáramlatok határozzák meg a nyári időjárást. Ebben az időben könnyen felmelegednek a babák, hiszen a hőháztartásuk még nem működik úgy, mint a felnőtteké. A lakások fala átmelegszik, nehezen hűl vissza az éjszakai órákra. A száraz forró levegőben pedig a por és szennyező anyagok, valamint a pollenek erősebb koncentrációban fordulnak elő, mint akár 10 évvel ezelőtt.

Ez a tény azonban nem csak a nyári időszakban igaz, hanem a fűtési szezon beköszöntével a téli levegőszennyezés is rossz hatással van a környezetünkre és egészségünkre.

Nos, nem biztos, hogy ma is a szellőztetés és besötétítés elegendő és megnyugtató módszer a kisbaba környezetében a megfelelő hőmérsékletű és tiszta levegő biztosítására.

A fejlődő technika új megoldásokat hozott a klímaberendezések kínálatában

A Com-Klíma által forgalmazott klímaberendezések az Európai Unió környezetvédelmi előírásainak maradéktalanul megfelelnek. Ez fontos számunkra, szülőknek, hiszen a környezet megóvása a gyermekeink jövője.

A Daikin és Samsung klímák (www.fokaklima.hu/shop) az innovatív megoldásoknak köszönhetően szinte észrevétlenül működnek (19-21dBA hangnyomás-szinttel), a legtöbb berendezés programozható éjszakai üzemmóddal, mely az éjszakai extra halk működést biztosítja.

Egyes készülékek (Daikin FTXS25K/RXS25L3/2,5kW) rendelkeznek 2-zónás intelligens „szemmel”: a légáramlást a helyiségben tartózkodó személyektől eltérő irányba tereli; ha nem érzékel senkit a helyiségben, az egység automatikusan átkapcsol energiatakarékos üzemmódra. Ugyanakkor Online szabályozhatók (opcionális): egy alkalmazás segítségével helyi hálózaton vagy interneten keresztül, mely segítséget nyújt, hogy energia-hatékony legyen a működés, hiszen mikor hazafelé tart a család, az online alkalmazással az érkezés előtt tudja elindítani a fűtés-hűtés módban is működtethető légkondicionálót.

Nem szabad azonban csak a jelen pillanatra gondolnunk, hiszen a kisbabánk hamarosan kisgyermek lesz, iskolába jár majd és önállóbb életvezetés köszönt be életében, azonban a klíma kezelését továbbra is a háttérből, akár munkahelyünkről szeretnénk megoldani, akkor is ha nem vagyunk otthon. Ezek a készülékek alkalmasak arra, hogy figyelemmel követhető legyen a pillanatnyi hőmérséklet és beállítható legyen a komfortos meleg vagy hűvös a lakásunkban.

Hasonló paraméterekkel és innovációkkal rendelkezik a Daikin Emura klímacsalád is, ennél a típusnál kiegészül az innovatív belbecs egy díjnyertes külső design-nal. A jellegzetes kivitelezés és mérnöki tapasztalat nagyszerű egységet alkot az elegáns, ezüstszínű vagy matt kristályfehér burkolattal. A Daikin Emura egyedülálló dizájnját számos díjjal jutalmazták(Daikin Emura II. FTXG25LW/RXG25L/2,5kW).


A szennyezett levegő megtisztításában is segítségünkre lehet a klíma, hiszen tisztább, frissebb levegőt biztosít a Daikin Flash Streamer technológiával, mely a polleneket és szennyező anyagokat kiszűrik a gyerekszoba levegőjéből. Vegyen mély levegőt és ne aggódjon a levegő minősége miatt!

A csúcs kategória azonban azok a készülékek, melyek a folyamatos szellőztetés megoldására is alkalmasak. Az Daikin Ururu Sarara (Daikin FTXZ25N/RXZ25N/2,5kW) a teljes klímaszabályozás párásítással/párátlanítással, levegő tisztítással és szellőztetéssel, a legjobb fűtési és hűtési hatékonysággal biztosítja. A készülék rendelkezik 3 zónás intelligens szemmel: más lesz a légszállítás mértéke ott, ahol emberek tartózkodnak és ott, ahol nincs senki. Az érzékelés 3 irányban működik: balra, előre és jobbra. Ha nem észleli senki jelenlétét, a készülék automatikusan energiatakarékos beállításra kapcsol. Ennél a készüléknél is elérhető az online szabályzó (opcionális): egy alkalmazás segítségével helyi hálózaton vagy interneten keresztül bárhonnan szabályozhatja a berendezést és követheti az energiafogyasztást. Az automatikusan tisztuló szűrővel nincs szükség a szűrők tisztítására. Szezonális hatékonysági értékei: a teljes sorozatnak A+++ hűtésben és fűtésben.

A Daikin Ururu Sarara készülék extra csendes működésével kiemelkedik a Daikin készülékek közt a Com-Klímánál. A készülék működés közben megtekinthető a Com-Klíma Kft. budaörsi bemutatótermében, azonnali készletről megrendelhető.

Másik innovatív készülékcsalád a Samsungtól a Samsung Wind Free ™ készülékek (Samsung Wind Free ™ AR9500 2.5kW ), melyek a forradalmian új Wind Free ™ áramlatmentes hűtési módnak köszönhetően, a 21.000 mikrofuratokon keresztül porlasztják a légáramlatokat érezhetetlen fuvallattá. További fejlesztés a Power Boost technológia - biztosítja a Samsung készülékek alacsony energiafogyasztását, a gyors a maximális fordulatszám eléréssel.

A mai légkondicionálók nem csak hűtésre de fűtésre és párátlanításra is használhatók, mikor a lakásban nincs még szükség fő fűtésre, ezek a készülékek energia-hatékony megoldással biztosítják azt a fűtést, amire a babáknak már szükségük lehet. Ebben a tekintetben ezeknek a készülékeknek a használhatósága az év hosszabb időszakára nyúlik.

Figyelemmel kell lenni arra, hogy a készülékek éves karbantartása fontos legyen szó babákról vagy felnőttekről. Megvásárolt készülékek telepítésében és évenkénti karbantartásában a Com-Klíma Kft. képzett szakember állománnyal áll vevői rendelkezésére a készülékek élethosszáig. A fenti légkondicionálók több féle teljesítménnyel megtalálhatók a Com-Klíma Kft. weboldalán a www.fokaklima.hu oldalon.

Légtisztítók

A légkondicionálókon kívül érdemes megemlíteni a Com-Klíma Kft. kínálatából a Daikin légtisztító berendezéseket. Párásítás és légtisztítás egyben vagy csak légtisztítás biztosításával ezek a készülékek segítenek a megfelelő tisztaságú és páratartalmú levegő biztosításában a kisbaba szobájában.

A készülékek bevizsgáltak és minősítettek a német TÜV Nord Testing Laboratory által, 6-szor tisztább levegőt biztosítanak az allergiásoknak a zavartalan alvásért, mivel a készülék csendes üzemmódban működtethető. A Daikin Flash Streamer technológiával rendelkező légtisztítók megnövelik a beltéri levegő minőségét.

A Com-Klíma Kft. ingyenes helyszíni felmérése szaktanács adás

Az elmúlt egy évtized fejlesztéseinek köszönhetően elmondhatjuk, hogy a légkondicionálók kínálatában megjelentek azok a készülékek, melyek bababarát működéssel segíthetik a kívánt tiszta levegőjű, hűs környezet megteremtését a kisbabák számára is. Azonban ugyanúgy ahogy a felnőttek esetén, a kisbabák környezetében is kerülni kell a berendezések extrém hideg és turbó üzemmódban történő használatát.

Minden szülő körültekintéssel és saját felelősségére üzemeltesse klímáját kisbabák és kisgyerek környezetében.

Kiemelt post
Legújabb bejegyzés
Archív
Keresések
Még nincsenek címkék.
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
bottom of page