top of page

Hőszivattyúk

Környezetbarát és gazdaságos fűtési megoldások

Daikin Altherma Hőszivattyú rendszer

Daikin Altherma Hőszivattyú rendszer

Videó lejátszása

Lakóházaink, irodáink fűtése-hűtése és használati meleg-víz ellátásuk biztosítása nem kérdés, hogy ma már alapvető komfort elvárásunk. Mindezt a környezet megóvása mellett költséghatékonyan szeretnénk elérni. A leghatékonyabb és környezetbarát megoldás a hőszivattyú alkalmazása.  Ez ma ismert leghatékonyabb modern eljárás a ház energiahatékonyságának javítására és a költségmegtakarítás érdekében.  A hőszivattyú olyan műszaki megoldás mely a hőjét a környezetből veszi, ami általában ingyenes, könnyen elérhető, azaz a levegő, a talaj vagy a víz. A hőszivattyú működésének alapvető szisztémája, hogy a hő átadásra kerül a külső környezet a belső környezet között. Úgy lehet elképzelni, mint a hűtőszekrények működése.

 A külső levegőből nyert hőt a beltérben adja le a rendszer, a nyári periódusban pedig a belső térből felvett hőt a külsőben adja le.Az egyik legnépszerűbb a hőszivattyúk közt a levegő – víz technológia. Hőforrásként a környezeti levegő szolgál. Az onnan nyert hő továbbításra kerül az otthoni környezetbe, vagyis a víz kapja meg a hőt és a víz folyik át a fűtési rendszeren. A rendszer telepítése igen egyszerű, nem csak új házak esetén alkalmazható, hanem meglévő fűtési rendszer korszerűsítésére is.

Nem tudja, melyik típusú szivattyú a legjobb megoldás? Hívjon minket bizalommal, kérjen helyszíni tanácsadást:

Az európai fűtésrendszerek piacán a csúcstechnológia a Daikin Altherma hőszivattyú termékcsalád, mely 10 éve jelen van és folyamatosan fejleszti a gyártó. A Com-Klíma Kft. ez idő alatt komoly tapasztalatra tett szert a hőszivattyú technológia telepítésében és teljes élethosszig tartó szerviz után követésében.

Olyan átfogó megoldást biztosítunk egész éven át, mely biztosítja otthona megfelelő hőmérsékleti komfortját télen-nyáron és a használati meleg-víz szükségletét is. A Daikin Altherma rendszer ezért három az egyben rendszer, miközben költséghatékony megoldás és felelős választás, mivel így a fosszilis tüzelőanyag alkalmazása következtében kibocsájtott CO2 csökken. Ez a rendszer maradéktalanul megfelel az Európai Bizottság 2020-as direktívájának való megfelelési kötelezettségnek. 

7 ok amiért érdemes hőszivattyút választani a fűtés-hűtés és meleg-víz szükséglet biztosítására

1. Független az energiahordozóktól

Az utóbbi évtizedekben folyamatos emelkedését tapasztalhattuk a fosszilis energiahordozóknak, mely tendencia várhatóan a jövőben is folytatódik. Ez a rendszer független a gáz és faanyag áraktól. Hosszútávon komoly pénzbeli megtakarításokat érhet el az alkalmazásával.

2. Innovatív technológia

A Daikin több évtizedes tapasztalata, folyamatos fejlesztése olyan innovációs terméket ad a felhasználók otthonához, mely az energiahatékonyságon túl tiszta, csendes és megbízható . 

3. Három az egyben megoldás a teljesség

Ha Daikin Altherma hőszivattyút vásárol nincs más berendezésre szüksége ahhoz, hogy biztosítsa télen-nyáron a megfelelő hőmérsékletet illetve a használati meleg-víz szükségletet. Megfeledkezhet a további, a lakás hőmérsékleti komfortját illető kérdésről.

4. Magas hatásfok

A Daikin Altherma hőszivattyú kár 5-ször hatékonyabb fűtési megoldás, mint a hagyományos fűtőberendezések, úgy hogy működésük alapján nem használnak  fosszilis üzemanyagokat. Abban az esetben, ha napelem rendszer kiépítésre kerül további megtakarításokat érhetnek el.

6. A környezetünk értékeinek tiszteletben tartása

Az Európai Unióban a lakások energiafelhasználásának 40%-át a fűtési energia teszi ki. A Daikin Altherma rendszer megújuló energiaforrással működik és segít megőrizni a Földet a jövő generációi számára.

5. Alacsony üzelemtetési költség

A karbantartás követelmények minimálisak, így a működési költségek alacsonyak. 

7. Kompakt méret

Az önmagában álló Daikin Altherma kültéri egység a belső tér méreteitől függő méretben kapható, Az általában alkalmazott kültéri egység 600 x 728 mm. méretű. A rendszerre jellemző a jó kombinálhatóság valamint a kompakt és elegáns design.

Daikin Altherma hibrid

A Com-Klíma Kft. a Daikin Altherma hibrid rendszerek megjelenésétől foglalkozik Daikin Altherma hibrid rendszerek telepítésével és szerviz után követésével

A Daikin hibrid hőszivattyú rendszere két jól bevált technológiára támaszkodik: az egyik a levegő-víz hőszivattyú, a másik pedig a kondenzációs gázkazán. Az így létrejött, nagy hatékonyságú és meglehetősen költségkímélő rendszer egyszerre biztosítja az otthonok fűtését és a használati meleg víz előállítását, ezért ideális a hagyományos kazánok kiváltásához. Éves szinten szemlélve a Daikin Altherma hibrid hőszivattyú energiahatékonysága akár 35%-kal jobb lehet az önállóan működő kondenzációs gázkazánénál – mint ismeretes, jelenleg ezt a technológiát tekintik a legalkalmasabbnak a hagyományos, gázzal működő fűtési rendszerek helyettesítésére.

Az Altherma rendszerek telepítése megköveteli a képzett szakemberállomány és tapasztalat meglétét. Állandó stabil állománnyal dolgozik cégünk, szakembereinket folyamatosan képezzük többek közt a Daikin oktatóprogramjában ahol elsajátíthatják a Daikin innovációs rendszereinek telepítési és karbantartási feladatait. Ahogy a referenciáink közt is láthatja (https://www.fokaklima.hu/referenciak) tapasztalataink vannak családi házak, kereskedelmi egységek, üzemek és társasházak klímatizálási munkáiban. A Com-Klíma Kft. a Daikin Home Comfort Expert minősített prémium partnere.

Mivel maga a készülék kiválasztása is nagy körültekintést igényel, ezért Daikin Altherma vásárlási és telepítési igénnyel keresse bizalommal munkatársainkat:

További információ a Daikin Altherma rendszerről

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyú magától értetődő választás azon lakás- vagy családi háztulajdonosok számára, akik hibrid rendszerre szeretnék lecserélni a régi gázkazánt, mivel a beltéri egység ugyanakkora helyen elfér, mint a szabványos gázkazán, ugyanakkor rendkívüli hatékonyságának köszönhetően jelentősen csökken a teljes energiafelhasználás, tehát a rezsiszámla is sokkal kisebb lesz. Teljesen egyedülálló módon a fali függesztésű beltéri egység – ebben kap helyet a hőszivattyú beltéri egysége és a gázkazán – hozzákapcsolható a meglévő radiátorokhoz, illetve csőhálózathoz. Ezért aztán csak minimális kényelmetlenséget okoz a kazáncsere, és mivel alig kell átalakításokat végezni, kevesebb időbe és pénzbe kerül a telepítés.

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyú bármilyen kazáncserével összefüggő projekt esetében bevethető, függetlenül a szóban forgó otthon típusától vagy a helyszíntől. A hibrid hőszivattyú 25°C–80°C közötti előremenő hőmérsékletű fűtővizet állít elő, ezért bármilyen fűtőtesthez illeszkedik, különös tekintettel a meglévő radiátorokra. Ennek eredményeként nincs szükség bonyolult rendszertervezésre, hiszen a hibrid hőszivattyú ideális a gáz- vagy PB-kazánok kiváltására, és kellően sokoldalú ahhoz, hogy  bármilyen fűtési illetve vízkészítési igényt képes legyen kiszolgálni.

A helyiségek hatékony fűtése hibrid üzemmód révén

A hibrid hőszivattyú energiahatékonysága azért olyan rendkívüli, mert egyesíti magában a piacon kapható legjobb inverteres levegő-víz hőszivattyú (35°C-os vízhőmérséklet, 5K hőmérséklet különbség és 7°C-os kültéri hőmérséklet mellett a fűtési jóságfoka 5,04) és a kiváló hatásfokú kondenzációs gázkazán előnyeit.

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyúnak három üzemmódja van, ezek között vált automatikusan oly módon, hogy mindig az aktuálisan leghatékonyabb működjön. Amikor a külső hőmérséklet magasabb, ezért a hőszivattyú teljesítménye is elegendő a hőigény kielégítésére, akkor csak a hőszivattyú működik önmagában. Amennyiben a kinti hőmérséklet csökken, ezért megnő a hőterhelés, bekapcsol a kazán, hogy biztosítsa a szükséges kiegészítő teljesítményt. Ha pedig a külső hőmérséklet még tovább csökken, akkor a hőszivattyú kikapcsol – mivel már nem az volna a lehető leghatékonyabb vagy épp már magasabb kilépő vízhőmérsékletre van szükség- a kazán lép a helyébe, és látja el egyedül a fűtési igényt. Éves szinten a hőszivattyú a fűtéshez szükséges energia 70%-át képes előállítani, vagy önmagában, vagy pedig „hibrid” üzemmódban, a kondenzációs kazánnal közösen. Ebben az üzemmódban a sokkal hatékonyabb hőszivattyú előmelegíti a fűtővizet, ezáltal kevesebb lesz a kazán által elhasznált energia. A Daikin Altherma hibrid hőszivattyú egyedülálló vezérlő logikája gondoskodik az optimális kombi üzemelésről, ezért bármilyen külső hőmérséklet esetén is mindig a lehető leghatékonyabban működik a rendszer. A rendszer a külső hőmérséklet és a fűtési igény alapján automatikusan kiválasztja a legköltséghatékonyabb üzemmódot. Arra is képes, hogy az aktuális energiaárakat figyelembe vegye: elég betáplálni az egységárakat a vezérlőbe, a többi a már a rendszer dolga! Ennek eredményeként lényegesen kisebb lesz az ügyfelek rezsiszámlája, miközben egész évben élvezhetik a maximális kényelmet. Hatékony melegvíz-készítés a modern kondenzációs gázkazán technológiának köszönhetően

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyúrendszer kombi kondenzációs kazánként is kialakítható, mely azonnal biztosítja a használati meleg vizet, de kondenzációs kazánként is működhet, ilyenkor egy különálló melegvíztartályt táplál vízzel. A kazán egyedülálló, két, egymástól független hőcserélőjének köszönhetően kombikazán üzemmódban az égő közvetlenül fűti fel a meleg vizet, így mind fűtéskor, mind használatimelegvíz-készítéskor gyakrabban lép be a kondenzációs üzemmód. Kompakt és rendkívül csendes: kazáncseréhez ideális

A kompakt kültéri egység – ebben kap helyet az inverteres vezérlésű kompresszor – bárhová elhelyezhető a kertben, a házfalon vagy a tetőn, csak arra kell ügyelni, hogy a beltéri egységtől ne legyen 20 méternél távolabb.

A beltéri kazán és hidro-modul egység együttes mérete hasonló a hagyományos, fali függesztésű kazánokéhoz, ezért a rendszer ideális lehet a gázkazánok kiváltásához. A rendszervezérlés mellett a hidro-modul a rendszer legfontosabb vízoldali elemeinek – tágulási tartály, hatékony szivattyú – is helyet ad, de ebben foglal helyet az elsődleges hőcserélő és a hűtőközeg is.

Kiváló környezeti teljesítmény

A rendkívül hatékony működésnek köszönhetően a Daikin Altherma hibrid hőszivattyú környezeti teljesítménye kitűnő. Az egyik teszthelyszínen, ahol a régi kazánt Daikin Altherma hibrid hőszivattyúra cserélték le, azt tapasztalták, hogy éves szinten akár 1,5 tonnányival is kevesebb lehet a szén-dioxid-kibocsátás. Ebben az esetben a ház éves fűtési energia felhasználása 18.000 kWh volt.

Daikin Altherma hibrid hőszivattyú – a jövő energiaforrása

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyú két jól bevált technológiára támaszkodik, és a leginkább elérhető megújuló energiaforrást aknázza ki. Nem véletlenül tekintik a jövő energiaforrásának: ugyanakkor üzemeltetése rendkívül egyszerű, és maximális kényelmet biztosít a felhasználók számára.

A hibrid rendszer az energiaáraktól, a változó külső hőmérséklettől és fűtésterheléstől függetlenül mindig a leginkább költségkímélő és leghatékonyabb energiaforrást használja, miközben folyamatosan fenntartja az ideális komfortszintet. Kiváló környezeti teljesítményénél, bármilyen háztípushoz alkalmazkodó sokoldalúságánál, költségkímélő telepíthetőségénél és szervizelhetőségénél fogva a Daikin Altherma hibrid hőszivattyú kifejezetten képes hozzájárulni az Európai Unió ambiciózus környezetvédelmi célkitűzéseinek a megvalósításához az elkövetkező évtizedben.

bottom of page